Policajac ispred bolnice autom udario ženu, ima teške ozljede

686

nesreca vinogradskaPješakinja (91) je hodala nogostupom uz južni rub prilaznog kolnika, a u trenutku prometne nesreće nalazila se iza osobnog automobila. Pomoć joj je pružena u KBC Sestre milosrdnice.

Policajac je u ponedjeljak u 10.30 sati krenuo unatrag službenim Ford Focusom ispred zagrebačke bolnice KBC Sestre milosrdnice. Naletio je na pješakinju (91). Žena je teško ozlijeđena. 

– Policijski službenik upravljao je službenim osobnim automobilom marke Ford Focus, a krenuo je s mjesta gdje je prethodno bio zaustavljen uz desni rub prilaznog kolnika dvorišnog prostora KBC Sestre milosrdnice, u Vinogradskoj ulici, sa jugozapadne strane objekta Klinike za kirurgiju, vožnjom unatrag u smjeru zapada – objavila je policija. 

– Isti je vožnjom unatrag skretao u desno na nogostup uz južni rub kolnika, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je stražnjim desnim dijelom vozila naletio na 91-godišnju pješakinju koja se kretala nogostupom uz južni rub spomenutog prilaznog kolnika u smjeru sjeverozapada, a u trenutku prometne nesreće nalazila se iza osobnog automobila. Teško je ozlijeđena, a liječnička pomoć joj je pružena u KBC Sestre milosrdnice – kažu u policiji.  piše