Poziv na majstorsku scenarističku radionicu „Samo nebo nam je granica“

134

 

Što?
Scenaristička majstorska radionica „Samo nebo nam je granica“

Za koga?
Ova radionica je za one koji vole priče, koji priče vole pisati!
Primamo sve mlade, starije od 54, no primit ćemo i mlađe ako su zainteresirani! 🙂

Zašto?
Sigurni smo da iz rukava možete nabrojati niz filmskih redatelja, bilo naših ili onih svjetskih.  No, znate li neke poznate scenariste, izuzev onih koji su ujedno i slavni redatelji? Možda se iz perspektive laika scenaristički posao uzima zdravo za gotovo; scenaristi nisu toliko javno prepoznati za običnog gledatelja koliko redatelji, pa samim tim se odaje dojam da nisu baš toliko ni važni. Činjenica je da se može napraviti loš film s izvrsnim scenarijem, no s lošim scenarijem se ne može napraviti izvrstan film, zar ne?!

Kako bismo skrenuli pozornost na scenarij kao jedan od najvažnijih dijelova filma te na velik trud, predanost, preciznost, strast i sve ono što stoji iza scenarističkog posla, odlučili smo vam ponuditi majstorsku radionicu izrade scenarija za kratki igrani film.

O radionici? 
Na majstorskoj radionici kroz vrlo praktičan rad i vježbe polaznici uče kako nastaje scenarij, raspravljaju na konkretnim primjerima o karakteristikama dobrog i lošeg scenarija, prolaze  kroz niz  dramskih vježbi koje  pomažu u kreativnom radu i naravno gledaju filmove povezane s temom.

Osnova za razvoj scenarija tijekom radionice su priče polaznika koje treba ispričati na filmskom platnu, stoga ako ste zaintersirani za radionicu razmislite o pričama koje želite razvijati.

Ideja za scenarij može ležati u nekom događaju koji je bio važan za vas ili vašu okolinu. Inspiraciju za scenarij mogu potaknuti i neki predmeti, fotografije, pjesme, novinski članci, sjećanja ili pak nedosanjani snovi – mogućnosti su neizmjerne.

Trajanje: 05. – 09. 12. 2022.
Radionica počinje 5.12. u 11:00 i traje do 17:00 sati, ostale dane (6.-9.12.) radionica traje od 9:00 do 15:00

Mjesto održavanja: Knjižnica Augusta Cesarca 40/2, Zagreb
Tijekom trajanja radionica polaznicima će biti osiguran ručak.

O voditelju radionice?

Veno Mušinović  je profesor filozofije, pedagog, glumac i filmski autor, a od nedavno i diplomirani dramaturg. Angažiran je na kazališnim predstavama i raznim filmskim radionicama. Samostalni je autor i dramski pisac te kreator nekoliko autorskih dramskih tekstova i izvedbi.

 

Kako se prijaviti na radionicu?
Ispunjavanjem prijavnog obrasca na stranici projekta: www.samonebo.eu/prijave
Telefonski:
099/3624 – 245
Slanjem prijeve na e-mail:
samonebonamjegranica@gmail.com

Rok za prijavu je do popunjenja radionice. 

 

DIREKTNI LINK NA ON-LINE PRIJAVNICU