Pravi energetski poticaj

424

detoDetoksikacijska hit dijeta koja će vas oduševiti. U slučaju da vam treba pravi energetski poticaj, a istovremeno i zdravo čišćenje cijelog tijela, detoksikacija je pravi odabir koji će vam pomoći da postignete svoje ciljeve. Ona koju ćemo vam predstaviti danas postala je pravi hit među ženama zbog toga što ju je na svojoj stranici Goop predstavila glumica Gwyneth Paltrow, i inače poznata kao velika sljedbenica zdravog načina života.

‘Fora’ je u tome što su je isprobale mnoge ‘obične’ žene koje se kunu u pozitivne rezultate. Superhrana koja vam je potrebna da se upustite u ovaj režim prehrane i čišćenje organizma nisu samo zdrave, već i jako ukusne. Ova je dijeta jako osvježavajuća, imajući na umu da vas neke druge dijete tjeruju da jedete krajnje neukusnu hranu, a bez ikakvih rezultata. S druge strane, ova dijeta sadrži devet različitih namirnica koje ionako vjerojatno već svakodnevno konzumirate.

Jedna od namirnica s ove liste je avokado koji je – zbog visoke koncentracije vitamina E, luteina, oleinske kiseline, folne kiseline, glutationa i mononezasićenih masti – jedna od namirnica koje nužno moraju biti dio vašeg obroka. Još jedna namirnica je grah koji je bogat kalcijem, kalijem, vitaminom B i folnom kiselinom koja pridonosi zdravijem mozgu. Ako volite voće, tada ćete zavoljeti i Gwynethin recept koji uključuje borovnice koje se također ubrajaju u kategoriju superhrane. Borovnice pomažu u reduciranju lošeg kolesterola u tijelu te sprečava nastanak upala. Možete ih ubaciti u salatu, zajedno s krastavcima, komoračem, lišćem metvice, limetom te rikulom.deto2

Ako ste ljubitelj salata, pojačajte konzumaciju salata napravljenih od kupusastog povrća koje je prepuno mineralima i vitaminima. Špinat je također sjajan sastojak za salatu, baš kao i crni grah.

Orah također spada u skupinu superhrane koja vrši detoksikaciju vašeg tijela jer nam daje omega-3 masne kiseline, bakar, melatonin, alfa-linolensku kiselinu, mangan i vitamin E. Od oraha možete napraviti pesto i pomiješati ga s tjesteninom, povrćem ili piletinom.

I riba se nalazi u ovoj dijeti. Losos je prepun vitaminom B i D, selenom, proteinima i omega-3 masnim kiselinama. Iako je teško za povjerovati, ova dijeta uključuje i čokoladu. Sve dok je konzumirate u normalnim količinama, čokolada može potpomoći cirkulaciju, sniziti krvni tlak i potpomoći vašem općem raspoloženju. Posljednje na ovom popisu su chia sjemenke koje su ‘krcate’ proteinima, antioksidansima, vlaknima i mineralima, a možete ih ubaciti u puding ili poslužiti s voćem.

deto3Sve u svemu, ovo detoksikacijsko čišćenje tijela koje je osmislila Gwyneth Paltrow ne samo da je polučilo dobre rezultate na njoj, već i na određenoj količini ljudi koja je isprobala ovu dijetu. Što je najbolje, trebate se pridržavati samo navedenih namirnica, a način na koji ćete ih spraviti isključivo je na vama. Na internetu postoji mnoštvo recepata koji vam u tome mogu pomoći, pa uz malo truda možda naučite spremati i neko novo jelo. Stoga, ne može štetiti da i sami probate ovu dijetu i provjerite zbog čega svi pričaju o njoj. piše