Preminula spisateljica Milena Benini

716

Nakon kratke i teške bolesti preminula je naša cijenjena spisateljica i prevoditeljica Milena Benini

Zagreb, 101109.
Dolac 8.
U prostoru 'Zagorka' Centra za zenske studije, odrzavaju se predavanja za polaznice studija.
Na fotografiji: Milena Benini.
Foto: Vjekoslav Skledar / CROPIX

Nakon kratke i teške bolesti u 54. godini života preminula je istaknuta spisateljica i prevoditeljica Milena Benini, priopćilo je Hrvatsko društvo pisaca, kojega je bila članica.

Milena Benini (Zagreb, 1966.) završila je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, slušala francuski i komparativnu književnost te novinarstvo na Zagrebačkom sveučilištu, a diplomirala komparativnu književnost na sveučilištu St. George u Oxfordu.

Prvu priču objavila je u Siriusu kad joj je bilo 14 godina, nakon čega je nastavila objavljivati kratke priče i članke u časopisima Siriusu, Vijencu, Op.A., Zarezu, Ubiqu i drugima.

Objavljivala je radove i na engleskom jeziku, u časopisima Neverworlds, Eternity, 69 Flavor of Paranoia.

Koautorica je knjiga “The Complete Guide to Writing Fantasy vol. 1” (ur. Darin Park i Tom Dullemond, Dragon Moon Press, Calgary, 2003), gdje je napisala poglavlje “Fantasy Without Clichés-Writing Effectively” te “The Complete Guide to Writing Science Fiction vol. 1: First Contact” (ur. Dave E. Law, Dragon Moon Press, Calgary, 2007), s poglavljima “Attack of the Monster Plot: Ideas, Settings and Plots” te “I Don’t Know That Bug-Eyed Monster from Adam: Clichés in SF”.

Tradiciju objavljivanja romana u nastavcima nastavila je i na svom blogu Milerama, gdje je 2008. godine besplatno objavila prvi tom fantastičnog romana “Svećenica Mjeseca”, kojeg je kasnije kao knjigu izdala Zagrebačka naklada 2014. godine. Piše