Pretučeni otac iz Pljevlja

885

pretucenBolje da sam mrtav! Pljevaljska policija uhapsila braću Radenka i Veljka Rovčanina koji su brutalno prebili i opljačkali oca Milorada (82). Novac su svakako mogli da mi otmu kako su hteli, ali zašto da me mrcvare – kaže Milorad. Ovdašnja policija uhapsila je braću Radenka (1964) i Veljka (1965) Rovčanina iz Pljevalja zbog sumnje da su pretukli i opljačkali oca Milorada (82).

Oni su predati Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, a nakon saslušanja od strane Ljubinke Madžgalj zadržani u Centru bezbednosti.

Otac je o sukobu sa sinovima telefonom obavestio policiju pre tri dana. Juče nam je Milorad, koji je inače na Hirurškom odenjenju pljevaljske bolnice, saopštio da su ga prvo besomučno pretukli, zatim opljačkali, a onda stvari po kući polomili.

– Bolje da sam mrtav nego što su mi ovo uradili. Ne znam razlog. Novac su svakako mogli da mi otmu kako su hteli, ali zašto da me mrcvare – sa suzama u očima kazao nam je Milorad. – Došli su ispred kuće i seli da piju. Zatim su me pitali gde su pare. Mlađi me je udario pesnicom u predelu slepoočnice. Pao sam na pod. Onda su nestavili da me udaraju i nogama i rukama, ali i štapovima koje sam koristio zbog problema s nogama. Koliko je prebijanje trajalo ne zna, jer se onesvestio.

– Već su mi bili svukli pantalone u kojima sam držao u džepu 7.100 evra koje sam pripremio prvo da idem kod ćerke u Srbiju, a zatim mislio da uplatim starački dom.

Potom su ga odvukli do automobila ispred kuće.

– Kad smo došli u Pljevlja pitali su gde ćemo, a ja rekao – u policiju. Ali, došli su do pumpe i okrenuli nazad. Izbacili su me i bacili telefon pored mene. Pozvao sam taksi, međutim, rekli su da je kasno i da ne znaju put, pa sam ih zamolio da nazovu policiju.

Naglašava da su mu sinovi saopštili da su prethodno bili kod komšije i njega pretukli.

– Imao sam pištolj pod dozvolom, koji sam obećao da ću mu pokloniti, jer me pomagao i pazio. Oni su sve znali u detalje. Mislim da su mi postavili nešto čime su snimali razgovore – zaključio je Milorad, koji je juče očekivao unuka iz Budve da ga obiđe.

STARIJI SIN UBIO SUPRUGU

Milorad napominje da su sinovi oduvek bili problematični. Tukli su i majku, koja je umrla prošle godine.

– Stariji Radenko je pre tridesetak godina nožem ubio suprugu, a taštu teško povredio. Osuđen je na 14, odležao 12 godina zatvora. Unuka sam sam odgajio. Voleo bih da samo odete do kuće i snimite šta su po njoj uradili. To je moja, ali i njihova kuća – kaže Milorad. piše