Rodila sam sa 69 pa što…..

401

indijkaRodila sam sa 69 pa šta: sad mi je 74 i nadam se da ću dočekati udaju svoje kćerke. Nakon poroda imala je nekoliko unutrašnjih krvarenja jer joj je maternica pukla na više mjesta. S jajnika su joj odstranili cistu veličine naranče. Nakon operacija nije se oporavila i svakodnevno je pila lijekove protiv bolova.

Indijka Rajo Devi Lohan iz Baddhu Pattija došla je na naslovne stranice medija širom svijeta nakon što je kontroverznom umjetnom oplodnjom postala najstarija majka na svijetu. Zatudnjela je sa 69, a rodila sa 70 godina.ind

Kritičari su govorili kako je, osim što je riskirala svoj život, svjesno osudila kćer Naveen na patnju jer će rano ostati bez roditelja, piše Daily Mail. Nakon poroda imala je nekoliko unutrašnjih krvarenja jer joj je maternica pukla na više mjesta. S jajnika su joj odstranili cistu veličine narandže. Nakon operacija nije se oporavila i svakodnevno je pila lijekove protiv bolova.

Sada, pet godina kasnije, Rajo je, kako kaže jača nego ikada i ima razloga za život. Krhka majka vjeruje kako će je ta želja držati na životu do kćerine udaje s 15 godina.

indijka3– Naveen je jedini razlog zašto živim unatoč bolesti. Ona je Božji dar i ne želim umrijeti dok je ne udam – rekla je. Liječnik, koji je Rajo savjetovao da miruje nakon poroda, u međuvremenu je umro, a ona ga nije poslušala i sada je bolje. Ne brine se za Navven nakon svoje smrti. Ima gomilu rođaka koji će brinuti o njoj. piše