Sin priveden

63

sinSin prveden na razgovor u policiju. Ubio majku pa zvao susjede da mu je pomognu dići na krevet. Susjede su ostale zaprepaštene ugledavši Katu na podu kako leži u lokvi krvi, neurednu i raščupanu, kaže susjeda.

Stanovnici Živaje, mjesta u općini Hrvatska Dubica, još su zgroženi ubojstvom koje se u nedjelju navečer dogodilo u njihovu inače mirnom selu.

U interesu istrage, tužiteljstvo u Sisku nije izdalo službeno priopćenje, ali je Policijska uprava sisačko-moslavačka u utorak potvrdila kako je u nedjelju pronađeno tijelo mještanke, za koju je obdukcijom ustanovljeno da je umrla nasilnom smrću. Skupina mladića, koja se u nedjelju navečer, kao i obično, okupila ispred u ratu devastirana i još neobnovljena mjesnog doma, iz obližnje je kuće oko 20.30 sat čula zapomaganje. Naslućujući tragediju, mladići su pozvali policiju koja je došla vrlo brzo, ali za pokojnu Katu Miloš (82) ipak prekasno. Neslužbeno se govori kako ju je vjerojatno ubio pijani sin Andrija Miloš (60).

– Andrija je godinama tukao i zlostavljao majku Katu, uglavnom kada bi je tražio novac za alkohol, a ona ga ne bi imala. Oboje su živjeli od socijalne pomoći. Tako je u nedjelju navečer iznenada pozvao dvije susjede da mu pomognu majku podignuti na krevet jer je navodno umrla. Kada su došle, susjede su ostale zaprepaštene ugledavši mrtvu Katu na podu kako leži u lokvi krvi, svu neurednu i raščupanu – kaže mještanka, koja je željela ostati anonimna.

Majka i sin Miloš, inače naseljenici iz Bosne i Hercegovine, rijetko su se družili s mještanima u selu. Živjeli su sami, uzgajajući svinje i perad, a sin je sve više pio. piše