Slovaci uvjerljivi

229

skotska slovenijaŠkoti u završnici šokirali Slovence, Poljaci slavili u Crnoj Gori. Chris Martin u 88. minuti pogodio je za pobjedu Škota.

Utakmicama 5. kola u skupinama C, E i F u nedjelju su nastavljene europske kvalifikacije za SP 2018., a Slovenija i Crna Gora doživjeli su poraze.

 U skupini F na Hampden Parku u Glasgowu Škotska je dobila Sloveniju sa 1-0. 

Škotska je bila bolja, ali nije imala sreće. U 2. minuti šut Martina obranio je Oblak. Napadač Celtica Griffiths u 36. minuti pogodio je gredu, a u 38. minuti stativu, a u 77. stopostotnu prigodu nije iskoristio Ikechi Anya. Ipak, u 88. minuti Chris Martin pogađa za pobjedu Škota.

Slovačka je u gostima očekivano dobila Maltu sa 3-1 i probila se na drugo mjesto.

U Pogorici je Poljska protiv Crna Gore slavila sa 2-1, te je učvrstila vodeće mjesto u skupini E. 

Robert Lewandowski je u 40. minuti iz slobodnog udarca sa 20 metara pogodio za vodstvo Poljske. U 61. minuti Lukasz Piszczek je mogao povećati vodstvo gostiju, ali se nije snašao. Dvije minute kasnije Crna Gora je to kaznila, Stefan Mugoša glavom je pogodio za 1-1.

Imala je Crna Gora još dobrih prigoda, u 15. minuti udarac bivšeg igrača Dinama Fatosa Beqiraja obranio je vratar Poljske. U 58. je nerepecizan je bio Mugoša, a u 71. minuti Aleksandar Šofranac.

Promašaje domaćina Poljska je kaznila u 82. minuti, kada je zabio Lukasz Piszczek piše