Što kažu o DORO mobitelu za starije osobe

218

slikprekloDoktorica N.K. (73 godine) jedna od osoba koja je imala priliku pogledati i na kratko koristiti kaže da joj se sviđa. Posebice što je tipkovnica gotovo ista kao na njenom starom, sadašnjem mobitelu na kojem već zna kako poslati poruku i ostale osnovne funkcije (pozivanje i javljanje na poziv). Odgovara ju joj tipke koje nisu male, a time su prikladne za upotrebu, jer se jednim prstom ne prekriva par slova, kao kod drugih modernih mobitela.

Posebno je oduševljena s opcijom, tipkom za hitne pozive. Ima osjećaj da je nekako sigurnija, posebice kada se kasno navečer vraća sama iz kazališta ili s koncerta.

Misli da će ga kupiti, pogotovo što je ovaj koji ima već star skoro sedam godina i boji se da će jednog dana samo otkazati. Drago joj je da postoji Doro mobitel na koji može računati, jer nije se lako snaći u postojećoj šumi mobitela na tržištu.

Drugi korisnik R. Č. (94 godine) je isto zadovoljan s kvalitetom Doro mobitela namijenjenog starijim osobama. Može ga pohvaliti zbog dobro čitljiva zaslona. Također, plus je i velika tipkovnica, što je praktično za starije osobe. Sviđa mu se i način kako se otvara, jer dosadašnji mobitel koji koristi već par godina, teško se „otvara“, odnosno tipka koja služi za to često klizne ili preskoči pa koji put ne stigne odgovoriti na poziv.

Oduševljen je s tipkom za hitne pozive, te bi samo zbog nje rado kupio Doro mobitel, ali ga zanima cijena, odnosno da li će biti dostupan umirovljenicima, s obzirom na visinu naših mirovina. Saznali smo da se u Simpi Doro PhoneEasy 632 može kupiti po cijeni od 798,00 kn, a Doro PhoneEasy 530X po cijeni od 598,00 kn. Isti uređaji dostupni su Hrvatskom Telekomu po cijeni od 18,00 kn uz tarifu Najbolja Pričam.

Treći korisnik M. Č. (67 godina) najviše joj se sviđa mogućnost brzog biranja, odnosno tipka za hitno zvanje. Osobno preferira touch phone jer već koristi takav pa je zadovoljna informacijom da Doro kompanija ima i takve „pametne“ mobitele s tipkom za hitne pozive.

Generalno:

jednostavan telefon za upotrebu, a omogućuje sve što je potrebno za nesmetanu komunikaciju. Elegantan i lagan.

                                                                                                 Portal za treću dob