Strava u Ljubljani

215

Strava u Ljubljani – Šest godina skrivao tijelo majke (97) i dizao njenu mirovinu, a rođake uvjeravao da je živa. Rodbina nestale prijavila slučaj kao sumnjiv jer im je sin koji je zadužen za njenu skrb, onemogućavao sve kontakte

Slovenska policija pritvorila je 67-godišnjaka koji je više godina tajio smrt majke i podizao njenu mirovinu. A  njeno je tijelo pronađeno je u jednom stanu nakon što je njen nestanak policiji prijavila ostala rodbina.

Policijska uprava u Ljubljani navodi da je krajem prošlog tjedna rodbina nestale  97-godišnjakinje prijavila slučaj kao sumnjiv jer im je  67-godišnji muškarac, navodno sin koji je zadužen za njenu skrb, onemogućavao sve  kontakte, prenose u ponedjeljak slovenski mediji.

Daljnjim prikupljanjem informacija policija je u jednom stanu na području Ljubljane našla tijelo tražene osobe. Smrt je po do sada poznatim podacima nastupila prije više godina, a uzrok smrti još nije poznat, navode kriminalisti.

Osumnjičenik je cijelo vrijeme ostalu rodbinu uvjeravao da je ona živa, a budući da je imao punomoć podizao je i prihode s njenih računa.

Iz policije su, ne potvrđujući identitet uhićenog, naveli da se sumnjiči za kazneno djelo oskvrnuća mrtvog tijela, izazivanja smrti zanemarivanjem osobe i prijevare.

Policija nastavlja s prikupljanjem obavijesti i utvrđivanjem okolnosti događaja. O čemu će biti obaviješteno nadležno državno tužiteljstvo, naveli su u policijskoj upravi Ljubljana.

Strava u Ljubljani  – Kako navodi televzijska postaja POP-TV, neslužbeno se doznaje da je sin mrtvo tijelo svoje majke u stanu držao punih šest godina. Ostaloj rodbini je tvrdio kako on s njima ne želi komunicirati, a u međuvremenu je redovno podizao njenu mirovinu. piše