Super djedica

700

djed911Sa 105 godina uspio je srušiti svjetski rekord Noge me uopće ne bole. Malo me ruke zezaju, ali to je od reume. Moram priznati da nisam u tako dobroj formi kao što sam bio prije par godina, rekao je 105-godišnji Francuz Robert Marchand.

 

Rodio se 1911. godine, bio je zarobljenik u Drugom svjetskom ratu, a danas sa 105 godina obara svjetske rekorde. Svoje rekorde jer ih nema tko drugi oboriti.  

Robert Marchand u sat vremena vožnje po kružnoj stazi u konkurenciji preko 105 godina prešao je 22.5 kilometara što je rezultat u kojem mu ne bi mogli konkurirati ni dvostruko mlađi rekreativci.

Malo me bole ruke, ali to je od reume

– Mogao sam i bolje – rekao je Francuz, koji je prvi put rekord postavio 2012. godine, tada u kategoriji preko 100 godina kad je prešao 24.2 kilometara.

Isti je rekord poboljšao dvije godine kasnije kad je u sat vremena prešao 26.9 km.

– Noge me uopće ne bole. Malo me ruke zezaju, ali to je od reume. Moram priznati da nisam u tako dobroj formi kao što sam bio prije par godina. Nisam ovdje došao da bih bio šampion, već da pokažem kako i u 105. godini čovjek može voziti bicikl – dodao je simpatični djedica po čijem bi se životu mogla napisati knjiga.

Rodio se u studenom 1911. godine, u Drugom svjetskom ratu bio je zarobljenik nacista, a radio je i kao vozač u Venezueli i drvosječa u Kanadi. Tajna dugovječnosti je u prehrani i zdravom načinu života, kaže djedica. Redovno jede voće i povrće, meso u manjim količinama, a kavu gotovo da uopće ne pije. Osim bickiklizma, bavio se boksom i gimnastikom. piše