Susjedi šokirani

151

 

sedmikatTragedija u Zagrebu. Stanar htio ukloniti sige, pa poginuo: ‘Nije se čuo ni krik, ni jauk’. ‘Najstariji se uvijek prvi dohvate lopate. Na kraju je u pokušaju da uradi dobro djelo, sam nastradao’

Drugi dan sniježnih radosti u metropoli, žitelje Sortine ulice u novozagrebačkom naselju Siget zavio je u crno. Beživotno tijelo omiljenog Miroslava Wohlfarta (72), inače umirovljenog djelatnika HRT-a, pronađeno je u subotu oko 10 sati na puteljku uz stambenu zgradu gdje stanuje. Ubrzo je na mjesto šokantnog pronalaska u neposrednoj blizini trgovačkog centra Avenue Mall pristigla policija koja je vrlo brzo i riješila misterioznu smrt na snijegu. Naime, Wohlfart je pao sa sedmog kata stambene zgrade dok je stojeći na krovu visoke zgrade čistio snijeg sa vlastite nadstrešnice kat ispod.

Savjesni Miro

Kako doznajemo, presavjesni je Miro, kako su ga svi od milja zvali, odlučio kobnog jutra spriječiti možebitnu tragediju povezanu sa otapanjem snijega. Kao i sa većine zgrada u metropoli, tako je i sa njegove ‘prijetila’ opasnost od pada gromada otopljenih siga na prolaznike. Ono što mu je smetalo najviše je nakupljeni snijeg na nadstrešnici iznad njegovog balkona. U jednom trenutku se poskliznuo i pao te na mjestu ostao mrtav, a o njegovim radnim aktivnostima kojima je otklonjena prvotna sumnja da je riječ o samoubojstvu, svjedoči i metla koju su istražitelji pronašli na krovu zgrade.

– Ništa nismo čuli. Nikakav jauk ili krik. Nego samo policijska kola kad su pristigla. Razvukli su tragu da se ne inkontaminiraju tragovi i počeli slikati, zvoniti svima, raspitivati se… Najstariji ljudi se uvijek prvi dohvate lopate, pa tako i naš Miro. Na kraju je u pokušaju da uradi dobro djelo, sam nastradao. Poštivao je sve, pa i zakon prema kojem se mora čistiti snijeg upravo radi sigurnosti. Iako uglavnom predstavnik stanara zgrada uvijek ima na dispoziciji ključeve od vrata kroz koja se ide na krov zgrade, u slučaju potrebe ključevi su uvijek na raspolaganju i ostalim stanarima. Znate, nije jeftino zvati svaki puta majstora o trošku zgrade.

Susjedi u šoku

Lani sam to isto i ja radio. Nakon ovog šoka krova više vidjeti neću. Šta će sad njegova Branka. Ovo će ju dotući jer su bili kao prst i nokat. Mislim da je ona bila u stanu dok se on ‘borio’ sa snijegom – ispričao nam jedan od susjeda koji su ostali šokirani smrću njihovog ‘tv tonca’. piše

http://www.jutarnji.hr/umirovljenik-pao-sa-7–kata-cisteci-snijeg-i-sige/1158463/