Turčin

826

autom na pruguPijani muškarac (61) automobilom vozio po pruzi prema Varaždinu, umalo došlo do tragedije. 

Protiv vozača podnijet će kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela ovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. 

Policijski službenici postaje prometne policije Varaždin i policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinskejučer su u 23.56 sati izašli na teren nakon dojave građana da se u Turčinu po željezničkoj pruzi Zagreb – Kotoriba vozi automobil! Vozač (61) kojem je izmjereno 1.92 promila alkohola u krvi, na zasad neutvrđenom mjestu ušao vozilom na željezničku prugu i krenuo u smjeru Varaždina, da bi se na oko tristo metara od kolodvora Turčin zaustavio jer je u smjeru Varaždina nailazio putnički vlak! 

Srećom, strojovođa je uočio vozilo na pruzi i pravovremeno zaustavio vlak. Vozač je priveden u policijsku postaju na triježnjenje. Željeznički promet je bio u prekidu od 23.56 do 00.15 sati.

Protiv vozača podnijet će kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. piše