U kući u Zagorju otkinuo majci glavu: Mislio sam da je vještica

145

ubojstvo zagorje‘Trenutak ludila’: M. R. (52) je 19. kolovoza 2016.u kući u Kuzmincu u Zagorju ubio nepokretnu majku J. R. (89). Bio je neubrojiv. Neće u zatvor već na psihijatrijsko liječenje.

U trenutku “ludila” uzrokovanog njegovim alkoholizmom M. R. (52) je 19. kolovoza 2016. godine u obiteljskoj kući u Kuzmincu u Zagorju gotovo dekapitirao svoju nepokretnu majku J. R. (89). Kako je u vrijeme ubojstva, smatraju vještaci, zbog svoje bolesti bio neubrojiv, neće u zatvor. Sudac Županijskog suda u Zagrebu Zdravko Majerović odredio mu je obvezno psihijatrijsko liječenje.

Teretili su ga da je u stanju neubrojivosti, u kojem nije bio u mogućnosti shvatiti što radi niti vladati svojom voljom, ubio blisku osobu, koju je već ranije zlostavljao, a koja je bila posebno ranjiva zbog svoje dobi i nepokretnosti.

Kobne večeri oko 23 sata dok je ležala u krevetu majku je više puta šakom udario u prsa i glavu, nakon čega ju je bacio na pod i nastavio je udarati po cijelom tijelu. Potom je dohvatio sjekiru i više puta je udario po glavi i tijelu, nakon čega joj je nožem zadao više ubodnih rana u predjelu tijela te je nogama gazio po grudnom košu.

Kako je pokazala obdukcija, nesretna žena preminula je uslijed djelomičnog nagnječenja i otkinuća glave dok su ostale ozljede nanesene nakon što je već bila mrtva. 

Kako je kasnije ispričao, te je večeri normalno razgovarao s majkom. U jednom trenutku počeo ju je dozivati, a ona se nije javljala zbog čega je pomislio da je vještica. U stanju panike i pokušavajući se riješiti “vještice”, krenuo ju je udarati te se više nije mogao zaustaviti. piše