Hitna sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

351

Umirovljeničke udruge traže hitnu sjednicu Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe zbog tragedije u Andraševcu 

Sindikat umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske traže hitno sazivanje javne sjednice Nacionalnog A umirovljenike i starije osobe povodom tragičnog događaja u Andraševcu u Zagorju, gdje je u strašnoj nesreći u ilegalnom domu za starije i nemoćne u požaru život izgubilo šest osoba.

Javnost je mogla svjedočiti nefunkcioniranju sustava i prebacivanju loptice odgovornosti te je zbog toga potrebna hitna javna sjednica na kojoj će se razmotriti nesuglasja u sustavu i preporučiti potrebne mjere. Na sjednici Nacionalnog vijeća treba, uz dodatne predstavnike ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pozvati i Pučku pravobraniteljicu Loru Vidović, predstavnike Krapinsko-zagorske županije, predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova i druge relevantne subjekte.

Izražavamo duboku sućut svim obiteljima i prijateljima stradalih i naglašavamo kako njihova smrt neće biti zaboravljena.

Matica umirovljenika Hrvatske                           Sindikat umirovljenika Hrvatske

Višnja Fortuna, predsjednica                                Jasna A. Petrović, predsjednica