Uplatio tisuće

664

dipl

‘Halo, ovdje ambasada, sin vam je bolestan, uplatite novac’ Lažna diplomatkinja nasamarila zadarskog penzionera. Zadarski umirovljenik, 72-godišnjak, bio je žrtva prevare koja ga je stajala nekoliko tisuća kuna, ali i pretrpljenog straha za zdravlje sina kojemu se, zapravo, ništa nije dogodilo, piše Zadarski.hr.

Starog je Zadranina u petak navečer na telefon nazvala nepoznata žena i predstavila se kao djelatnica hrvatskog veleposlanstva u Londonu. Rekla mu je kako mu je sin, koji inače živi u inozemstvu, teško bolestan završio u bolnici i bolnici treba uplatiti novac za troškove operacije. Usput mu je dala i broj računa koji odmah treba uplatiti iznos od nekoliko tisuća kuna.

Zabrinut za sinovljevo zdravlje, muškarac je odmah uplatio traženi iznos od nekoliko tisuća kuna čekajući daljnje informacije o stanju svog sina.

Nije ih dočekao jer je s druge stane telefona bila prevarantica, očito dobro upućena u obiteljsku situaciju. Kad je saznao da je sin živ i zdrav, o svemu je odmah obaviještena policija koja provodi istragu, piše Zadarski.hr .