Uštedite vrijeme i živce: Izdvajamo 10 zlata vrijednih savjeta koji će vam olakšati čišćenje, kuhanje i sve ostalo

397

savjeti ciscenjePripremili smo izvrsne savjete za olakšavanje svakodnevnih radnji – od pranja prozora do kapanja vode iz slavine.
Uštedjet će vam vrijeme i živce.

Mali trikovi čine život ugodnijim i jednostavnijim. Izabrali smo najkorisnije za sve prilike.
Zašto si ne biste olakšali svakodnevne aktivnosti ako možete?

Pranje prozora

Koliko vam se puta dogodilo da ste nakon pranja shvatili kako ste propustili određene mrlje na staklu. Da ne biste ispočetka čistili i izvana i iznutra, uvijek prozore perite na način da jednu stranu brišete okomito, a drugu vodoravno.

Lakši pronalazak kuće

Kada netko po prvi put dolazi k vama, često se događa da luta po susjedstvu dok ne pronađe pravu kuću. Jednostavno uslikajte svoje dvorište i kuću, a sliku pošaljite gostima. Mnogo će se lakše snaći kada vide kako vaša kuća izgleda.

Rješavanje mirisa češnjaka

Tvrdoglav neugodni miris češnjaka ostaje na prstima još dugo nakon čišćenja i rezanja. Doskočite tomu na jednostavan način – uzmite neko posuđe od nehrđajućeg čelika i protrljajte ruke uz njega. Miris bi trebao nestati kao da ga nikad nije ni bilo.

Izvlačenje kečapa iz boce

Dok je boca puna, kečap još donekle dobro curi van, ali čim se potroši stanovita količina, to već postaje problem. Kako ne biste bacali napola punu bocu kečapa, stavite slamku u nju, znatno će olakšati radnju.

Uklanjanje mrlja s odjeće

Možete izraditi sredstvo za uklanjanje mrlja sami, i to miješanjem jednakih količina tekućine za pranje posuđa i hidrogenskog dioksida. Stavite ovu smjesu na uprljano mjesto i odmah će početi otapanje.

Bolje pamćenje

Ako nešto trebate zapamtiti kako biste kasnije prepričali, žvačite žvakaću gumu određenog okusa. Kada dođe vrijeme da svoja saznanje podijelite s drugima, samo ubacite u usta žvakaću istog okusa i sjećanja će početi navirati.

Podgrijavanje hrane

Svaka će se namirnica brže ugrijati u mikrovalnoj pećnici ako hranu povučete na rubove tanjura.

Lakiranje noktiju

Želite li i zbjeći stvaranje grudica i mjehurića na svježe nalakiranim noktima, prije nanošenja lak stavite u hladnjak na 15 – 20 minuta.

Dugo hodanje u štiklama

Da, i za to postoji prilično jednostavno rješenje. Nošenje visokih cipela neće biti neugodno i bolno ako samo povežete drugi i treći prst flasterom. Možda zvuči apsurdno, ali djeluje.

Rješavanje iritantnog kapanja iz slavine

Ako slavina nije skroz nova, moguće je da će nakon zatvaranja vode još neko vrijeme kapati jedna po jedna kap u sudoper, što zna biti poprilično iritantno za slušanje. Zavežite konopac za glavu slavine i pustite ga da pada u sudoper. Kapi će se slijevati niz njega bez zvuka.  piše