VATRENI ODUŠEVILI DOMOVINU MILIJUNSKOM POMOĆI

44

ATRENI ODUŠEVILI DOMOVINU MILIJUNSKOM POMOĆI, ALI JEDAN DIO OSTAT ĆE TAJNA Evo kakav je veliki potez iz vlastitog džepa povukao Šime Vrsaljko

Kevin C. Cox/Getty Images

Hrvatski nogometni reprezentativci i stručni stožer prikupili su i na dva računa Vlade RH za pomoć Gradu Zagrebu i nacionalnoj borbi protiv koronavirusa poslali ukupno 4.2 milijuna kuna.

Hvalevrijedna je to gesta u vremenu u kojem je svaka pomoć i više no dobrodošla. Koronavirusom je trenutno zaraženo nešto manje od 400 hrvatskih građana, a u nedjeljnom zagrebačkom potresu ozlijeđeno je dvadesetak žitelja metropole, uz jedan smrtni slučaj mlade djevojke.

Nogometaši su pomogli združeno, neki od njih pomažu i na osnovu svoje privatne inicijative. Zlatko Dalić je poslao 40 tisuća kuna za bolnicu u svom rodnom Livnu, dok je Šime Vrsaljko uplatio zadarskoj bolnici iznos od 62.500 eura, također za kupnju potrebne opreme u svrhu liječenja od koronavirusa.

– Nama se odmah po ukazivanju potrebe za nabavkom različite oprema javio veliki broj firmi, građevinskih poduzetnika, općina, gradova… Što se tiče sportaša, naš srebrni nogometaš Šime Vrsaljko prvi je reagirao i već nam uplatio 62,5 tisuće eura za kupnju dva respiratora – rekao je dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar za portal 057info

Piše