Velika tragedija

216

sinotaUbio ga rođeni sin. Slavnog brazilskog redatelja izbo na smrt pa izjavio: ‘Oslobodio sam ga Eduardo Coutinho pronađen je mrtav nakon što je izboden nožem na smrt, a za to jekrivnju preuzeo njegov 41-godišnji sin Daniel.

Tijelo preminulog redatelja pronađeno je u njegovom domu u Rio de Janeiru. Prema policijskom izvješću, osim oca, Daniel je napao i 62-godišnju majku Mariu das Dores, ali ozlijedio i sebe. Oboje se nalaze u bolnici. Prema pisanju tamošnjih medija, Daniel, koji pati od psihičkih problema, nakon ubojstva oca pokucao je na vrata susjeda te izjavio da je ‘oslobodio svog oca’.

‘Pričao je stvari koje nemaju smisla, a naposljetku je priznao da ga je ubio’, izjavio je policijski istražitelj na novinskoj konferenciji za novinare. Otkrio je i kako je supruga redatelja preživjela jer se uspjela sakriti u kupaonicu i zaključati vrata, piše Terra Brasil. Eduardo Coutinho bio je proslavljeni redatelj dokumentarnih filmova, a među njegovim poznatim radovima su ‘Playing’, ‘Babilonia 2000’ i ‘Dvadeset godina poslije’. Američka Akademija filmskih znanosti i umjetnosti prošle godine pozvala ga je da bude njihov član. piše