Vozačica puštena da se brani sa slobode

365

nesreca samoborski trgNakon što je 73-godišnja vozačica zbog neprilagođene brzine u subotu predvečer u centru Samobora pregazila šestogodišnje dijete, dio Samoboraca zatražio je zabranu prometa na središnjem samoborskom trgu.

U stravičnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 18 sati, 6-godišnji dječak je poginuo, dok je njegov brat  lakše ozlijeđen. Dječaci su zajedno s majkom prelazili pješački prijelaz, kad je na njih osobnim vozilom Smart zagrebačkih registarskih oznaka naletjela 73-godišnja vozačica, koja je prema službenim podacima koje smo dobili u PU zagrebačkoj vozila neprilagođenom brzinom.

Vozačica, Štefanija L., koja u blizini trga vodi kafić vozila je brzinom od oko 40 kilometara na sat i zaustavila se tek više od deset kilometara nakon prijelaza.

Samoborci u šoku

Nakon noći provedene u policiji na kriminalističkoj obradi vozačica je, doznaje Jutarnji list, puštena da se brani sa slobode, a puštanje je usuglašeno i s nadležnim Državnim odvjetništvom, koje će protiv nje pokrenuti kazneni postupak. Također, zakon propisuje da se za osobe starije od 70 godina pritvor određuje samo iznimno.

Dan poslije velije tragedije u kojoj je 6-godišnji dječak izgubio život, Samoborci su još uvijek u šoku. Dio građana tako je zatražio zabranu prometa na središnjem trgu pa je jedna od inicijativa usmjerena  prema samoborskom gradonačelniku Kreši Beljaku koji je, uz sućut obitelji, rekao da je obilaznica trga moguća jedino izgradnjom tunela, piše Večernji list.

Beljak ne može zabraniti promet na glavnom gradskom trgu

“Sve arhitektonske intervencije, stavljanje uspornika, moderan sloj asfalta umjesto kocki, sve to ovisi o Ministarstvu kulture jer je cijeli trg zaštićeno kulturno dobro. Samobor ne može napraviti nijedan takav projekt bez suglasnosti policije i zaštite kulturnog dobra. Nismo mogli promijeniti ni kocke ispred crkve jer moramo koristiti isti materijal koji se i ne proizvodi već sto godina. Drugi nam, dakle, zadaju ograničenja”, komentirao je prijedlog građana gradonačelnik Beljak.

Štefaniji L. je, inače, prije 20-ak godina sin poginuo kada mu se pri skoku iz aviona nije otvorio padobran.  piše