Vremenašni vrtlar

289

mar

Policija u šoku: Kod 77-godišnjaka iz Pakoštana našli 460 stabljika marihuane! Iako stari policijski znanac, 77-godišnji T.R. iz Pakoštana uspio je još jednom dobro iznenaditi policiju koja je u podrumu njegove kuće u Pakoštanima pronašla cijeli laboratorij za ‘indoor uzgoj’ marihuane. Uz to je u podrum uspjelo stati nevjerojatnih 460 stabljika marihuane, visine 50 do 106 centimetara, piše Zadarski.hr.

Starac, inače poznat policiji po nizu kaznenih djela, uglavnom vezanih uz drogu ali i nedozvoljeno držanje oružja, instalirao je u podrumu grijalice, održavao optimalnu temperaturu za uzgoj biljaka, uz upotrebu ultraljubičastog svjetla i kompletnog sustava za zalijevanje. 

– Kriminalističko istraživanje obavili su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zadarske, koji su u kući pronašli  laboratorij. Oprema i biljke su oduzeti – kazao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.Protiv 77-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog zlouporabe opojne droge, nakon čega je priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru.

Istodobno, u kući 52-godišnjaka u Pakoštanima policija je pronašla 11 zasađenih stabljika marihuane, piše Zadarski.hr.