Vrući kesteni? Zamirisat će od sljedećeg tjedna

306

kesteniTerase su se ispraznile, a cvjeta prodaja kišobrana na glavnom.

Klupice i terase na Zrinjevcu i Tomislavcu ovih su dana Zagrepčani zamijenili za tramvajske stanice ispod čijih nadstrešnica “stisnuti” pronalaze zaklon od kiše koja je neke od njih, unatoč tmurnim oblacima koji su se nadvili nad grad, očito “ulovila” na prepad.

Bolje je za biznis

Ima i onih koji su kišobran namjerno zaboravili u drugoj torbi jer još uvijek aktualno, kalendarsko ljeto, ne žele zamijeniti za mokru i hladnu jesen.

– Jedva smo dočekali da prođu vrućine, a sad se žalimo na kišu, tko bi nam udovoljio – kroz smijeh govori umirovljenica Đurđica Galić, kojoj vremenske (ne)prilike ne smetaju. Premda je do smjene godišnjeg doba preostalo još punih devet dana, šuškavo lišće na ulicama koje su radnici Zrinjevca već počeli svakodnevno skupljati i “zubato” sunce koje se ponegdje pojavi nakon kiše, ali više ne grije kao prije, znakovi su da je jesen već pokucala na naša vrata. Za pravi ugođaj nedostaju još samo vrući kesteni, koji bi metropolom, najavljuju ulični prodavači, mogli zamirisati već sljedećeg tjedna.

– S kestenima “biznis” ide bolje nego s kukuruzom, nadam se samo da će se vrijeme malo poboljšati jer, čim je kiša, nemam što raditi ovdje jer nema ni kupaca – objašnjava nam prodavač Jurtan Zulfikari.

Ne ide pljusak naruku ni uličnim sviračima, ali zato se sreća u kišne dane nasmiješi prodavačicama kišobrana na Glavnom kolodvoru, koje tada imaju pune ruke posla.  piše