Za ilegalni starački dom traže 40.000 eura

355

BIZARNO

VLASNICI HITNO ŽELE PRODATI KUĆU U KOJOJ JE IZBIO SMRTONOSNI POŽAR Za ilegalni starački dom traže 40.000 eura: ‘Samo treba počistiti zgarište’

Kuća u mjestu Andraševec pokraj Oroslavja na adresi Dolinska 22 u kojoj je ilegalno bio smješten starački dom oglašena je na prodaju.

Iznajmio je ženi

Riječ je o kući do koje se nalazi manji drveni objekt koji je prije samo 10 dana izgorio u požaru u kojem je život izgubilo 6 nepokretnih osoba. U oglasu stoji da ima 350 kvadrata površine, da je prodaja hitna i da cijena od 40.000 eura ili 297.000 kuna nije fiksna. “To vam je onaj objekt u kojem je bio požar. Objekt je bio u najmu.

Manji objekt je izgorio i još treba počistiti zgarište. To je sad privatna kuća”, odmah nam je rekao muškarac koji nam se javio na telefon naveden u oglasu. Provjerom telefonskog imenika utvrđujemo da je to broj Slavka Čičkovića, supruga vlasnice doma Zelena oaza Gabrijele Čičković. Njegov je telefon i prijavljen na adresi Dolinska 22 pa ispada da je upravo on vlasnik tog objekta koji sada prodaje, a svojoj supruzi ga je iznajmljivao za starački dom.

Nakon provedenog nadzora inspekcija je naložila zatvaranje Zelene oaze, uključujući glavnu zgradu u kojoj je dom bio prijavljen smještenu otprilike kilometar dalje na adresi Dolinska 8, gdje su supružnici Čičković i stanovali na jednoj etaži, a na drugoj su bili štićenici.

Slavko Čičković nam je rekao da je dio kuće koja se prodaje zidani, a dio drveni te da bi cijenu spustio za 1000 ili 2000 eura. Pozvao nas je da dođemo u Andraševec ako smo zaista kupci, a ne novinari. “Zovu li vas i novinari”, pitamo ga. “Non-stop zovu”, priznaje.

Loši uvjeti

U oglasu piše da kuća ima grijanje na strujne radijatore i grijalice, a pretpostavlja se da je upravo grijalica u susjednoj drvenoj kući bila uzrok požara, no kako se točno dogodila tragedija, znat će se kada završi istraga. Navodi se također da kuća ima 10 soba, 2 kupaonice i 2 zahoda. I ti podaci ponešto govore o ne baš dobrim uvjetima u kojima je donedavno bilo smješteno 20-ak nemoćnih osoba.

Kuća je sagrađena 1976., a renovirana 2014., što znači da su je Čičkovići uredili prije nego što su tamo smjestili ljude iako uopće nisu imali dozvolu da ih drže u tom objektu kojeg se sada hitno žele riješiti. Piše