Žena “Uragan”

126

Ima 103 godine, a još trči i osvaja zlatne medalje

Džulija Hokins je 103-godišnjakinja iz SAD-a koja još uvijek aktivno trči i osvaja zlatne medalje.

Zbog svoje brzine i spretnosti dobila je nadimak “Uragan”, a 2017. godine je postavila svjetski rekord odličnim rezultatom na 100 metara.

Najveća želja ove bake jeste da inspiriše starije ljude da ne prestaju da se kreću i da se bave svojim hobijima. Smatra da je u njenim godinama svaki dan poseban, za svako novo jutro je izrazito zahvalna i zbog toga ostaje pozitivna i u pokretu.

“Tajna mog dugog života su moje strasti. Strast je ono što me tjera da nastavim dalje. Takve stvari vas jednostavno tjeraju da živite i da želite raditi. Izađite iz kuće, pokrenite se, upoznajte nove ljude i radite nešto novo svaki dan”, rekla je optimistična Džulija.

Dodala je da nikada ne odbija nova iskustva i ponude. Redovno odlazi na predstave, mjuzikle i u crkvu. Sebe smatra avanturistom i želi isprobati sve sportove i aktivnosti na koje naiđe.

Ova 103-godišnjakinja ima četiri kćerke, tri unuke i tri praunuke. Osim što se bavi trčanjem, veoma je uspješna i u biciklizmu. U nekoliko intervjua je istakla da nikada nije prošao dan u kojem nije išla da vozi bicikl ili trči, te da oduvijek uživa u sportu, prenosi “Klix.ba“. Piše