ZET širi tramvajsku mrežu:

620

Aktualiziran Bandićev projekt tramvajske pruge do Zračne luke ‘Franjo Tuđman’

Ponuda Geoprojekta i Elektroprojekta odabrana je kao najpovoljnija na javnom natječaju.

Zagrebačka gradska uprava objavila je da će tvrtke Geoprojekt i Elektroprojekt za tri milijuna i 683 tisuće kuna izraditi projektno tehničku dokumentaciju za izgradnju tramvajske pruge od Kvaternikovog trga do naselja Velika Kosnica u blizini zračne luke ‘Franjo Tuđman’, piše Jutarnji list.

Ponuda Geoprojekta i Elektroprojekta odabrana je kao najpovoljnija na javnom natječaju Ureda za javnu nabavu grada Zagreba raspisanom krajem 2016.., a odabrani ponuditelj obvezao se izraditi projektno tehničku dokumentaciju za tri milijuna kuna bez PDV-a. No, prema najnovijoj informaciji Ureda za javnu nabavu, vrijednost ugovora povećana je za 683 tisuća kuna.

Prema generalnom urbanističkom planu hrvatske metropole, nova tramvajska pruga povezala bi Kvaternikov trg i Veliku Kosnicu u ukupnoj dužini od 17 kilometara, odnosno 8,5 kilometara u prometnoj dužni s dva kolosijeka. U spomenutu dužinu nisu uračunati mogući nastavci pruge od Velike Kosnice do Gradskog stadiona u Velikoj Gorici i zagrebačke Zračne luke.

Trasa Kvaternikov trg-Velika Kosnica podijeljena je u četiri dionice. Prva se odnosi na gradnju pruge Heinzelevom ulicom kako bi se Kvaternikov trg izravno povezao s Avenijom grada Vukovara. Dvije dionice odnose se na gradnju pruge Radničkom cestom preko Savišća sve do Domovinskog mosta, a preostala od Domovinskog mosta do Velike Kosnice, piše Jutarnji list.

Piše